Saturday, April 9, 2011

ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ခ်က္ၿခင္းသာ ၿဖစ္ပါသည္။



Mustafa ကိုသြားၿပီး ဖိနပ္၀ယ္တယ္

တစ္ရံကို ၁၈ က်ပ္ခြဲ ။
 ႏွစ္ရံ၀ယ္ခဲ႔တယ္
 ကုန္တိုက္သြားတာလမ္းမွားၿပီး ကုန္စိမ္းတန္းေရာက္လို႕ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြ႕တာနဲ႕ ၀ယ္ခဲ႔လုိက္တယ္ တစ္က်ပ္ဘုိးတဲ႔။
 တန္တာနဲ႔ ေနာက္တစ္က်ပ္ဘိုး ထပ္၀ယ္လိုက္ေတာ႔ ၂က်ပ္ဘိုးၿဖစ္သြားတယ္။
 ေခြ်လိုက္တာ အဲေလာက္အပုံၾကီးၿဖစ္သြားတယ္။ အဲဒီအတိုင္းအေၿခာက္ခံထားလိုက္တယ္။
 ဒါကေတာ႔ အရြက္ေခြ်လို႕ က်န္တဲ႔ အရိုးတံေတြေပါ႔။
ဒါကေတာ႔ပင္နီဆူလာကေန ၀ယ္ထားတဲ႕ မွ်စ္ ၁က်ပ္တန္။
 စိတ္မထိန္းႏုိင္တာနဲ႕၊ ငပိေသးေသးေလး တစ္တုံးရယ္၊ မွ်စ္နဲနဲရယ္၊ ငရုတ္သီးေက်ာ္ၿပီးသား ၄ေတာင္႔ရယ္၊ နႏြင္းမႈန္႔နဲနဲ၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္နဲနဲ၊ ထည္႔ၿပီး လက္တဆုတ္စာေလာက္ကို ထည္႔ ေၾကာ္လိုက္တာ။
 ငါးမိနစ္ေလာက္ေနေတာ႔ အဲသလိုေလးၿဖစ္သြားတယ္။
အဲဒါနဲ႔ ပုဂံထဲထည္႔ၿပီး ႏွစ္ေယာက္သား စားလုိက္ၾကတယ္၊ ေကာင္းလိုက္တာ တအားဘဲ၊ မဒမ္ကေတာင္ေၿပာေသးတယ္၊ ကိုကိုေငြက သိပ္ေတာ္တယ္ဆိုဘဲ။
အဲဒီအပုံၾကီးက အေၿခာက္ခံထားတာ၊ ေနာက္က်မွာ ေၾကာ္ခ်င္ရင္ေၾကာ္၊ ဒါမွမဟုတ္ အေရေသာက္ခ်က္မယ္လို႕မွန္းထားတယ္။ (မွတ္ခ်က္) ဒီရက္အတြင္း ဧည္႔သည္လက္မခံ။ လာဖတ္တဲ႔လူေတြကေတာ႔ ေငြလမင္းတုိ႕ကို ဆားခ်က္တယ္ထင္ၾကမွာေပါ႔ ၊ တစ္ကယ္တန္းက ဆားခ်က္တာမဟုတ္ရပါဘူး၊ ေသေသခ်ာခ်ာၾကည္႔ၾကပါ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ခ်က္တာပါ။ မေန႕က ကုန္က်ေငြ စုစုေပါင္းမွာ၊ ဖိနပ္၂ရံ ၃၇က်ပ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၂က်ပ္၊ မဒမ္ ရိုတီစား ၄က်ပ္၊ ကိုကိုေငြ ပလာတာစား၄က်ပ္၊ ကုတ္တဗူး၁က်ပ္၊ MRT ကဒ္ၿဖည္႔ ၁၀က်ပ္၊ စုစုေပါင္း ၅၈ က်ပ္။

14 comments:

ရဲထြန္းေဇာ္ said...

လက္မခံလည္းလာစားတယ္ဗ်ာ...

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

ဝယ္လိုရနိဳင္တဲ႕ ေနရာမွာဆို ေစ်းၾကိးလဲ စာၿဖစ္မွာ အခုေတာ့ ဟင့္ဟင့္ စာခ်င္လယ္ဗ်ိဳ႕.....:D:D

Anonymous said...

ကုလား ေတြ စီးတဲ့
ဖိနပ္နဲ႕ တူတယ္ .. :D

ခင္မင္လွ်က္
ေဆာင္းႏွင္းရြက္

ေနေဇာ္လင္း said...

ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ေၾကာ္ေလးကုိ လာစားသြားပါတယ္ ...
စားေကာင္းတယ္ဗ်ာ ..
အခ်က္ေကာင္းတာနဲ႕တူတယ္

အားေပးလွ်က္

SHWE ZIN U said...

အင္း ဆားမခ်က္ဘူး ခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္ တယ္ဆိုတာ ပံုၾကည္႕ ၿပီးေတာ႔ ယံုပါတယ္ဗ်ာ ခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္တာ ေသခ်ာပါတယ္


ခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

ေမာင္မ်ိဳး said...

ဖိနပ္စီးစရာမရွိဘူး တစ္ရံေလာက္ လိုခ်င္ေနတာ း)

ေမာင္ေလး said...

တစ္ရံကို ၁၈က်ပ္ခြဲဆိုေတာ့ တစ္ဖက္ကို ၉က်ပ္တစ္မတ္ေပါ့
ေနာ္....:) မူစတာဖာမွာ ဖိနပ္ဝယ္ရတာစိတ္ညစ္ဖို့ေကာင္း
တယ္...ကုလားဆင္ေတြတယ္မ်ားသကိုး....:)))
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နဲနဲမွ်ပါလား...အဲ့လိုေလးေျကာ္စားခ်င္စိတ္
ေပါက္လာလို့....:))))))

ကိုေဇာ္ said...

စားခ်က္ မခ်က္ေတာ့ မသိဘူး အခု ေလာေလာဆယ္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ခ်က္ေနရျပီ မဟုတ္လား။ မိန္းမတို႔ရဲ႕ ေျမွာက္ပင့္ခိုင္းနည္းက်မ္း စာမ်က္ႏွာ ၇၂ မွာ ကိုကိုခ်က္တာ အရမ္းေကာင္းတာပဲ ဆိုတာကလည္း ညာခိုင္းနည္း တစ္မ်ိဳးပဲလို႔ ဖတ္ဖူးတယ္။ ဒီထက္ သိခ်င္လား ခဏေစာင့္ တဂ္ လိုက္မယ္ ဟဲဟဲ။

အဂၤါဟူး said...

အားပါး...ေကာင္းလိုက္တာ...

ဒါေၾကာင့္ ကမၻာေက်ာ္ စားဖိုးမွဴးတိုင္း ေယာက်္ားေတြပဲ ျမင္ေနရတာကိုး...။

မေက်နပ္ရင္ မဒမ္ေငြ ျပန္ခ်က္ျပေလ၊ အဲေလာက္ ေကာင္းမေကာင္း လားစားၾကည့္ဦးမယ္။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ခ်ဥ္ေပါင္ေတြခ်က္ေနေတာ႔ ဒီပိုစ္႔ကို မဒမ္ေငြေရးတယ္ မွတ္ေနတာ လက္စသပ္ေတာ႕ ကိုကိုေငြရဲ႕ လက္ရာကိုး
ဟိဟိ
စကားပံုေတာ႕ မွန္ေနျပီထင္တယ္... း)

ေစာ(အဝါေရာင္ေျမ) said...

ခ်ည္ေပါင္ရြတ္ကို လုံးထားလိုက္ျပီး ဟင္းရည္ခ်က္ျခင္မွ ထုတ္ခ်က္လိုက္တာပဲ။ ငါးႏွင့္ ဆိုရင္ ဟင္းရည္ခ်က္စားတာ ပိုေကာင္းတယ္။ ေက်ာ္စားျခင္ရင္ေတာ့ နည္းနည္း ဆီသတ္ျပီ ျပန္ျပင္လိုက္တာပဲ။
အမွန္ေျပာရရင္ေတာ့ ကမၻာေက်ာ္ စာဖိုမူးေတြဟာ ေယာကၤ်ားေတြမ်ားပါတယ္။
မိန္းမေတြထက္ ပို လက္မွန္းတဲ့တယ္တဲ့။
ဟီးဟီး

အ said...

ခ်ဥ္ေပါက္ေႀကာ္လည္း စားသြားတယ္...
ဖိနပ္ေလးလည္း သႀကၤန္မွာစီးဖို႕ “မ” သြားတယ္...
ေက်နပ္လား..မေက်နပ္ဘူးလား...
မေက်နပ္ရင္ ေနာက္တခါ ထပ္စားၿပီး ေနာက္တခါ ထပ္“မ”မယ္...
း)

ေကာင္းမြန္၀င္း said...

ကိုကုိေငြရဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေႀကာ္ တကယ္ေတာ္ပါ၏
စားခ်င္စရာပါ။

ivy said...

မိန္းမကို ေတာ္ေတာ္ေနရာမေပးတဲ့လူၾကီးပဲ ဗ်ာ.. :D.. သူခ်ည္း ခ်က္မယ္ ဆိုတာခ်ည္းပဲ... :P